Stonemountain Orchestra

News

Club Mountain

9th of May

Stockholm, Biblioteket Live

Stonemountain på turné i höst

Stonemountain Orchestra bildades 2018 och har uppmärksammats för sitt YouTube-koncept, där de i en kamp mot klockan bearbetar låtar som tävlar i Melodifestivalen. Med ett målmedvetet momentum har de totalt publicerat 42 videor fyllda med egna karaktäristiska tolkningar.


Utöver sina egna arrangemang har bandet anlitats som ackompanjatörer till bland annat Anders Bagge, Uno Svenningsson och Sara Zacharias.


Till hösten kommer Stonemountain att besöka Rival i Stockholm, Konserthuset i Göteborg, Stora Teatern i Jönköping och Kulturhuset i Örebro.


Efter att ha släppt tre egenskrivna singlar ger de äntligen ut sitt debutalbum. Efter att genom åren ha spelat på utsålda konserter, så ger de sig under Oktober månad ut till utvalda konserthus och teatrar runt om i landet. Med låtskrivaren Josef Jansson O’leary i spetsen sammanfattas kontrast, dynamik och musikalitet i ett album likt få. Ett album skrivet för att upplevas live.


Plats på scen, Stonemountain Orchestra
Stonemountain Orchestra

Jönköping


Under Musikerdagarna i slutet av Januari besöker Stonemountain Jönköping. Under dagen finns möjlighet att lyssna till en föreläsning med Oliwer Stenberg där vi dyker ner i tre av Stonemountains arrangemang.

Närmare kvällen laddar de om för en fullspäckad konsertkväll som redan nu är slutsåld.
Södra Teatern
Releasekonsert

4 November

Efter en lång väntan bjuder Stonemountain Orchestra in till Stockholmspremiär på Södra Teatern. En laddad releasekonsert fylld med både egen repertoar och musikaliska tolkningar.


Dagen till ära släpper bandet en välnyanserad ballad med ett budskap om betydande vemod, författad av Josef O'leary och arrangerad av Oliwer Stenberg. "Make It Work" skrevs två dagar innan den första gången presenterades på musikscenen Makeriet i Örebro. Inför en fullsatt lokal och ett ovetande band framförde Elise Nestor och Oliwer Stenberg det hemliga alstret som tog publiken med storm.


Efter flertalet timmar spenderade i Dreamhill Studios, där soundet har detaljarbetats i inspelningsprocessen, är "Make It Work" äntligen redo att möta sin publik den 4 November.

Stonemountain Orchestra började som ett musikprojekt fokuserat på "Speed-Arrangement". I en kamp mot klockan har de under fyra år släppt videoproduktioner där de med en 24-timmars deadline har tolkat Melodifestivalbidrag med en egen approach. Det som började som projekt är nu ett etablerat band och har uppmärksammats bland annat för sitt samarbete med Anders Bagge och sitt egenskrivna material.


Förvänta dig en maxad konsert med blås, kör och ett galet svängigt kompband i ett unikt sound där soul, funk, pop, gospel och R&B möts.